Schrijf je in op de nieuwsbrief van Leuven voor Scholen! Klik op het pijltje rechts.

Warm Alarm komt eraan!

Oproep

Gepubliceerd

Met het stadsbreed programmma Warm Alarm maken we opnieuw de urgentie van de klimaatcrisis zichtbaar. Maar met Leuven 2030 als belangrijkste partner tonen we ook de kracht van een klimaatneutrale stad. Warm Alarm koppelt een artistiek programma aan straffe lezingen, interessante podcasts, workshops, wandelingen en fietstochten langs inspirerende oplossingen.

(donderdag 21 tot en met zondag 24 april)

Warm Alarm is een initiatief van 30CC Leuven. Het programma werd samengesteld door verenigingen uit het Leuvense middenveld, de kunsten-en cultuursector, Leuven 2030 en de KU Leuven.

AMOR MUNDI van Steven Vromman

gratis voorstelling voor derde graad middelbaar, met lesmap

Wanneer? vrijdag 22 april

Hoe laat? 13.30u schoolvoorstelling, 20u voor iedereen

Waar? Minnepoort

Hier te boeken.

OCEANS ARE RISING, SO GET INFORMED van Koen Meirlaen, leraar aardrijkskunde en wiskunde in Deinze, oprichter van de website Oceans are Rising - So Get Informed en de man aan wie we de oranje lijn te danken hebben is ook van de partij!

Wanneer? donderdag 21 april

Hoe laat? 20u - gratis voor leraren, studenten en leden van Leuven 2030

Waar? Minnepoort

Met netwerkdrink achteraf! School 2030 trakteert!

Hier te boeken!

THE ICE IS MELTING

Kom luisteren naar het online gesprek tussen klimaatjongere Simon Sterck en een van de oudste Groenlandse klimaatactivisten Angaangaq Angakkorsuaq., gemodereerd door Chris Hoerée van Earthways. Boeken kan hier.

Over de hele wereld komen jongeren op straat voor het behoud van onze planeet. Ook Indigenous People waarschuwen ons al sinds de jaren '70 voor klimaatverandering.  

Welke wijsheid ontstaat er wanneer deze mensen elkaar ontmoeten? Wat is de boodschap van Angaangaq aan Simon, en vice versa? Wat hopen en vrezen ze? Hoe kan de unieke manier waarop Indigenous People verbonden zijn met de natuur jonge klimaatactivisten in Leuven, in Europa, inspireren? 

 

Angaangaq Angakkorsuaq (1947, Groenland) is traditioneel healer, storyteller, shamaan en  veelgevraagd spreker. Als jongeman werd hij in de jaren `70 door zijn stamoudsten uitgestuurd als ‘runner’ om de wereld te waarschuwen voor het smelten van het ijs in Groenland. Zijn betrokkenheid bij het milieu en inheemse kwesties brachten hem in meer dan 70 landen over de hele wereld. Hij vertegenwoordigde de Arctic People voor de Verenigde Naties, sprak op verschillende internationale conferenties, en was onlangs nog gastspreker op de Wereldexpo in Dubai. Hij ontmoette Nelson Mandela, Paus Franciscus en de Dalai Lama.

Zijn boodschap is eenvoudig en verstrekkend: “Enkel door het smelten van het ijs in het hart van de mens, zal de mens veranderen en zijn kennis ten goede gebruiken.”

 

Simon Sterck (2004, Leuven) studeert rechten aan de KU Leuven, nadat hij vorig jaar afstudeerde aan het Paridaens Instituut. Reeds als kind volgde hij de actualiteit en ontstond zijn passie voor met milieu en maatschappelijke thema’s. Vandaag engageert hij zich in verschillende projecten voor het klimaat. Zo is hij onder meer medetrekker van Youth For Climate Leuven en is hij European Climate Pact Ambassador voor de Europese Commissie. Simon is de jongste bestuurder bij Leuven 2030 vzw. Met zijn jeugdige en positieve energie wil hij bijdragen aan een betere wereld en mee het verschil maken in de aanpak van de klimaatcrisis.

 

Het gesprek vindt plaats in het Engels. Moderator is Chris Hoerée van de organisatie EarthWays die zich inzet voor duurzaamheid en natuurverbinding en die Angaangaq in 2019 in Leuven onthaalde.

Hier te boeken.