Schrijf je in voor de onderwijsliving! Escape room, stadssafari & lekkere lunch.

Crash Course gemist? Lees hier het verslag!

Nieuws

Gepubliceerd

Op woensdag 24 oktober organiseerden Act4Change en School 2030 een gratis Crash Course duurzaamheid voor Leuvense jongeren op de Abdij van Park.

We lunchten samen, Ellen gaf uitleg over School 2030 en Inge en Gwenny gingen samen met de 11 jongeren uit De Ring, het Heilig Drievuldigheidscollege, het Heilig Hart, het Lemmensinstituut en het Sint-Pieterscollege in gesprek over wat duurzaamheid voor hen betekent, hoe ze kunnen bijdragen tot een duurzame transitie, welke drempels ze ervaren om tot actie te komen en hoe je je eigen omgeving kan veranderen.

Die actie bleef niet lang uit: leraren, directeurs en klimaatraden werden meteen aan hun mouw getrokken, charters gelezen en onder neuzen geduwd en ondertussen worden de eerste plannen gesmeed. Er werd ook eerlijk gepraat over wat zo'n klimaatcrisis, gebrek aan kennis of hoop met je doet en een duidelijke boodschap meegegeven: School, leer ons wat we moeten weten, wat we kunnen doen en help ons mee in actie komen! Neem de klimaatcrisis ernstig en behandel ze als prioritair!

Op het einde van de dag brachten we nog een bezoek aan de kalveren van boer Brecht, die ons een inspirerende uitleg gaf over de CSA-boerderij Boer & Compagnie, community supported agriculture.

Deze jongeren komen in aanmerking voor een deelname aan het Europese project YMCA: Young Makers as Climate Pact Ambassadors. To be continued!