Schrijf je in op de nieuwsbrief van Leuven voor Scholen! Klik op het pijltje rechts.

Onderwijslivings

Event

Gepubliceerd

Onderwijsliving op 15 februari 2023

Wees welkom op onze vierde onderwijsliving. Kom mee soepen, volg een sessie of ga op safari. Gewoon iets komen drinken nadien mag ook.

Tijdens deze ontmoetingsdag kan je deelnemen aan een vorming werken met EnergieID of een sessie over de Leuvense onderwijsdata

  • Voor wie: Leraren, directie, TAC'ers, beleidsmedewerkers, ouders, aanbieders, partners ...
  • Waar: de Bib Leuven Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, Leuven
  • Prijs: Gratis

Vincent Dierckx van EnergieID geeft een sessie geven over alle ins and outs van het platform.

Als vervolg op het Energieke Scholen-verhaal voor het middelbaar gaan we nu verder met een groep “Leuvense scholen” op EnergieID, waar ook de basisscholen aan toegevoegd worden.

 

De doelen: we beginnen met meten is weten om effectief energie te besparen, de factuur naar beneden te halen én te werken aan de klimaatdoelstellingen.

Door de cijfers te kennen en versneld onze kennis te delen, kunnen we jullie vanuit School 2030 mee ondersteunen in het maken van slimme, duurzame keuzes en alternatieve financiering op vlak van investeringen in jullie gebouwen, richting klimaattransitie.

Ik verwijs graag naar het voorbeeld van De Twijg in Wijgmaal, de eerste Leuvense school die energie opgewekt door zonnepanelen gaat proberen te delen met de buurt.

Ankerpunt Inge Delafortrie en ikzelf zien dit ook als een netwerkmoment voor alle mensen die effectief met de meterstanden bezig zijn in hun schoolgebouw(en) en zich hier mee verantwoordelijk voor voelen. Dat kan de directeur zelf, een medewerker, een leraar of een ouder zijn.

Bezorg ons alsjeblieft de contacten van de juiste mensen en stuur hen de datum alvast door.

De inschrijflink volgt gauw.

Geplande onderwijslivings

Wil je ook graag aanwezig zijn bij de andere onderwijslivings?

Zet deze data alvast in je agenda:

  • Woensdag 15 maart 2023: kansarmoede
  • Woensdag 19 april 2023: edu-actie, School 2030
  • Woensdag 24 mei 2023: afval