Schrijf je in voor de onderwijsliving! Escape room, stadssafari & lekkere lunch.

Laatste onderwijsliving: afvalbeleid!

Event

Gepubliceerd

Programma

  • 12.30 uur: Lunch met soep en brood in de foyer
  • 13.15 uur: Verwelkoming en introductie op de thema’s
  • 13.30 uur: Start sessies
  • 15.30 uur: Netwerkmoment met een drankje

Inhoud sessies

ReflectLeer: Zorgbeleid rond moeilijk hanteerbaar gedrag in het basisonderwijs

Crisissituaties op school komen we allemaal tegen. Weten jij en je schoolteam even niet meer goed hoe hiermee om te gaan? Zijn jullie op zoek naar hulpmiddelen om moeilijk hanteerbaar gedrag op de basisschool aan te pakken? Maak kennis met ReflectLeer, het reflectie-instrument ontwikkeld voor en door Leuvense onderwijsprofessionals. Expert Caroline Vancraeyveldt stelt ReflectLeer aan je voor met veel ruimte voor interactie, en diept enkele aanbevelingen uit.

Naar een slim afvalbeleid op school

De gemiddelde Vlaamse school zet jaarlijks een hele hoop afval aan de schoolpoort. Door op school te werken rond afvalpreventie, recyclage en duurzame materialen kan je je afval sterk verminderen.

Hoe begin je aan een slim afvalbeleid op school? Wat heb je daarvoor nodig en hoe betrek je collega's en leerlingen? Na deze sessie heb je een concreet stappenplan op zak. Een niet te missen namiddag dus voor wie op school verantwoordelijk is voor het afvalbeheer.

Voorstelling lesmateriaal Kapot Goed!

Wil jij met je leerlingen aan de slag rond het herstel van elektrische en elektronische apparaten? Dat kan met het gratis lesmateriaal van Djapo en Sharerepair. Tijdens deze sessie stellen we het lesmateriaal voor de tweede en derde graad secundair aan je voor.

Stadssafari

Kom met ons mee op leeravontuur. We trekken samen met jou diagonaal door onze bruisende stad langs toffe straatjes en interessante plekken. Rekenen in het Begijnhof of een taalles in het Sluispark? Een walvis spotten in de buurt van de Gielenhof? Vleugje godsdienst op de Pottekesmet? Het kan allemaal.

Tijdens deze stadssafari leren we de stad te gebruiken als een soort van levend handboek en geven we handvaten mee om er nadien zelf mee aan de slag te gaan. Want in Leuven leren we de dingen gewoon van buiten!