Kick-off School 2030 > woensdag 6 oktober > OPEK (vm) / maakleerplek (nm) - met leraar en poolambassadeur Koen Meirlaen van Oceans Are Rising/So Get Informed als spreker!

Kick-off School 2030!

Event

Gepubliceerd

Na het succes van vorig jaar nodigen we jullie graag uit op een tweede kick-off. Deze keer aan de Vaartkom. Jawel, live. In levende lijve.

Voor 's morgens beloven we directies en leraren spetterende sprekers in OPEK.

Schepen Lalynn Wadera mag openen en daarna vuren we Koen Meirlaen op jullie af. Koen is geograaf en leerkracht aardrijkskunde/wiskunde in campus Sint-Hendrik in Deinze. Hij is door de International Polar Foundation in Antarctica opgeleid tot poolambassadeur. Vanuit deze expertise werkte hij het project Oceans are rising, so get informed uit. Aan de hand van boeiend foto- en videomateriaal vertelt hij over de onderzoeken, over het klimaatverhaal, over de onbeschrijflijk mooie natuur en het overleven in de extreme koude.

Na de pauze gaan we dieper in op het nieuwe verhaal van School 2030 en presenteren we graag de nieuwe website.

Lunchen doen we met soep en broodjes op het dakterras om daarna te verkassen naar maakleerplek waar iedereen - ook leerlingen, ouders en sympathisanten - welkom zijn.

Wat bieden we in maakleerplek?

Je kan een rondleiding door het fantastische gebouw van de Molens van Orshoven krijgen en kennis maken met de deelplekken, één-op-één gesprekken met een thematisch ankerpunt boeken om concrete antwoorden te krijgen, luisteren naar Tine Hens die komt vertellen over dooddoeners en haar boek "Het is allemaal de schuld van de Chinezen" of je maakt een wandeling langs de infobeurs in de witruimte.

Specifiek voor lagere scholen geeft Ann Thienpont van MOS meer uitleg over een deelname aan het tweejarig traject van de Klimaatbende.

Afsluiten doen we om 16u met iets lekkers uit de kantine, een drankje in de witruimte of op het binnenplein van maakleerplek en een optreden van Spaak. Percussionist en instrumentenbouwer Jo Zanders en violist/contrabassist Katrien Bos spelen voornamelijk op zelfgebouwde instrumenten zoals de draadstangkalimba, de eensnarige blikken viool of de remkabelbas. Komt dat zien!

Directies met visie, leraren met een plan en veel goesting, maar altijd te weinig tijd - kom zeker af. Iedereen welkom aan boord van de trein richting klimaatneutraliteit!

Schrijf je nu in.

Rep je voor het ochtendprogramma in OPEK, de plaatsen zijn helaas beperkt.

Tot dan!