Schrijf je in op de nieuwsbrief van Leuven voor Scholen! Klik op het pijltje rechts.

HISTWEAR - circulaire mini-onderneming SPC

Nieuws

Gepubliceerd

HistWear is een van de mini-ondernemingen van leerlingen uit het Sint-Pieterscollege in Leuven. Ze maken schoudertassen waarvan de zak is gemaakt uit afgedankte reclamebanners van de stad Leuven (wie herkent ze?), de riem uit oude autogordels en het logo uit kapotte fietsbanden.

Het team bestaat uit 6 gemotiveerde jongeren uit Leuven die het belangrijk vonden om een geupcyceld product te maken voor jongeren. De reclamebanners die ze gebruiken worden opgehangen voor events maar worden daarna niet meer benut. Door deze te gebruiken in hun product gaan ze niet alleen verspilling tegen maar zorgen ze ook dat mensen met een hart voor Leuven deze banners kunnen terugkrijgen in de vorm van een unieke tas. De tassen zijn te koop op hun website: histwear.wixsite.com/histwear en je kan hen volgen op hun Instagram: @hist_wear.

Nu zaterdag gaat deze tas alvast op reis met de trein naar Sevilla voor het Europese project YMCA - Young Makers as Climate pact Ambassadors. Elke Jourand van MAAKbar en Ellen Vandenbroucke van School 2030 zijn de dreamcoaches in dit VLAJO-project.