Schrijf je in op de nieuwsbrief van Leuven voor Scholen! Klik op het pijltje rechts.

Herstellen of mijnen we alle Leuvense gsm's? Inschrijven voor 1 april!

Oproep

Gepubliceerd

Momenteel wordt wereldwijd naar schatting slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd.

Slingeren bij jou ook nog wat gsm's in de kast? 5 Leuvense scholen schreven zich in voor de gsm-inzamelactie van Recupel en GoodPlanet. Wij belonen hen met refurbished materiaal! Er is ook lesmateriaal rond urban mining en herstelsessies. Check de menukaart.

Door op school een gsm-inzamelactie te organiseren, sla je drie vliegen in één klap:

  1. Je brengt kostbare materialen opnieuw in omloop.
  2. Je grijpt de kans om leerlingen en hun ouders te sensibiliseren over de levenscyclus van een smartphone.
  3. Je inspanningen worden beloond met ICT-materiaal dat op jouw school aan een tweede leven kan beginnen.

    Doe met je school mee aan deze grootschalige gsm-inzamelactie van Goodplanet. (voor alle Leuvense scholen, behalve de kleuterscholen).

    Ook in het aanbod: gratis workshops, bv. deze van Goodplanet: "Grondstoffenjacht" en een coachingstraject "Ik zie wat jij niet ziet" van Djapo (18 mei).

‘Tijdens deze nascholing op 18 mei (maakleerplek, 13.30u - 16u) krijg je tools in handen om nadien zelfstandig een actiegericht project op te zetten met je leerlingen. Wat mag je verwachten?

  • Illustratie van enkele werkvormen
  • Praktische lessuggesties voor een concrete invulling van je project
  • Voorbeelden en illustraties om thema’s rond duurzaam afval- en materialenbeheer op een aantrekkelijke manier te behandelen in je klas

De toegepaste methodiek geeft jongeren eigenaarschap en scherpt hun verantwoordelijkheidszin aan. Door actiegericht te werken, creëer je als leerkracht betrokkenheid en prikkel je jongeren hun nieuwsgierigheid rond dit thema. Je leert hoe je hun creatief en kritisch denkvermogen aanwakkert, zodat ze gaandeweg ontdekken dat ze deel uitmaken van een groter geheel waarbinnen hun gedrag een positieve invloed kan hebben. Aan het einde van dit traject beschikken jouw leerlingen over de nodige tools om nu en in de toekomst duurzame keuzes te maken.

 

Check de menukaart van School 2030 of contacteer ons voor advies op maat.

Extra hersteleducatie-mogelijkheden i.s.m. maakleerplek en het MAAKbar Textiellab op outdoor learning dag 19 mei: een gsm-scherm vervangen, een Senseo-apparaat fixen of picknickdekentjes maken.