Schrijf je in op de nieuwsbrief van Leuven voor Scholen! Klik op het pijltje rechts.

Crash Course Duurzaamheid

Training

Gepubliceerd

Op woensdag 19 april kan je met je klas (uit de derde graad middelbaar) terecht in de Leuvense bib voor een lezing van poolambassadeur Koen Meirlaen: oorzaken, gevolgen en oplossingen voor de klimaatcrisis. Koen gaf les van op Antarctica en vertelt zijn verhaal als leraar vanuit een heel boeiend perspectief. Oceans are rising, so get informed! Boek hier met je schoolcode.

In de namiddag bieden we op dezelfde locatie, na de lunch met foodtrucks op het binnenplein van de bib, een crash course duurzaamheid voor jongeren aan. Inschrijven kan binnenkort via deze link voor de onderwijsliving. We gaan van start om 13.15u en eindigen rond 15.30. Noteer de datum alvast in je agenda!

Tijdens deze crash course gaan we in jonge kring (vanaf 15 jaar) aan de slag met het begrip duurzaamheid, verkennen we concrete acties die op individueel en systeem niveau kunnen worden genomen, en zoeken we naar oplossingen voor de drempels die we ervaren bij de transitie naar een duurzamere maatschappij.

Verwacht je aan een interactieve sessie waar we samen met jou op zoek gaan naar antwoorden op volgende vragen:

🍃 Wat betekent duurzaamheid voor jou?

🍃 Hoe kan je bijdragen aan de transitie aan een duurzame samenleving?

🍃 Wat houdt je tegen om bepaalde acties uit te voeren?

🍃 Hoe kan je als intrapreneur je eigen omgeving veranderen?

De Crash Course is een terugkerend initiatief van duurzaamheidsorganisatie Act4Change. Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met School 2030.