Wil jouw school investeren in zonnepanelen? Volg dan het webinar met ECoOB op 18 januari om 20u!

Boek een bezoek van Danny de druppel, de mascotte van ResourCity!

Oproep

Gepubliceerd

Voor leerkrachten wetenschappen …

Zijn jullie geïnteresseerd in een leerinstrument dat de leerlingen heel erg zal aanspreken? Via het (gratis) augmented reality spel ResourCity leren kinderen en jongeren chemie en thema’s als circulaire economie en duurzame ontwikkeling op een heel originele manier kennen. Het spel is gebaseerd op het populaire Pokémon Go. Je ziet op de app waar in (centrum) Leuven chemische elementen in augmented reality verstopt zitten. Eens gevangen, krijg je een origineel weetje over dit chemisch element. En waar het in de nabije omgeving aanwezig is. Zo krijgt de leerling al spelend een inzicht in welke materialen in een stadscontext voorkomen, wat de chemische samenstelling van deze materialen is, en soms ook welk speciaal (historisch) verhaal eraan gekoppeld is. Beschouw het spelen van ResourCity als het beste van een (historische) stadsverkenning in combinatie met leren over chemie en materialen in een stadscontext.

In het centrum van Leuven liggen 40 elementen “verstopt”. ResourCity kan individueel gespeeld worden, maar je kunt de elementen ook in groep, in klasverband of met het gezin gaan opsporen en vangen. Want deze app stuurt je moeiteloos naar heel interessante, en vaak verborgen plaatsen in en weetjes over Leuven.

Willen jullie in de maand juni in de school graag een bezoek van onze VITO-ResourCity-mascotte “Danny De Druppel” die het spel aan de leerlingen komt toelichten, neem dan snel contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden!