Wil jouw school investeren in zonnepanelen? Volg dan het webinar met ECoOB op 18 januari om 20u!

Aftrap School 2030 groot succes

Nieuws

Gepubliceerd

21 Leuvense scholen en meer dan 100 aanwezigen kwamen op 30 september 2020 samen om te leren hoe zij duurzaam school kunnen maken en trapten zo het project SCH2030L op gang. 

In  HAL 5 brachten de stad, Leuven 2030, het onderwijsnetwerk SOM en enkele  gespecialiseerde partners als Rikolto, MOS en Energieke scholen (KSLeuven & Provincie Vlaams-Brabant) een gevarieerde groep aan leerkrachten, leerlingen en ouders op een coronaveilige manier samen. Deze partners zetten scholen op weg naar een duurzame toekomst. Dat is nodig om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken.

Tijdens de kick-off gaf Djapo een vormingssessie over de SDG’s (doelstellingen van duurzame ontwikkeling)  in het Redingenhof en leerlingen van het Heilig Hartinstituut en De Ring volgden een online sessie van Give A Day rond systeemdenken. Daarin leerden scholen hoe je in diverse domeinen kunt bouwen aan een duurzame toekomst. Dat kan door in te zetten op meer groen op school bijvoorbeeld, maar evengoed door aandacht te hebben voor duurzame voeding of door energiebesparende maatregelen te nemen.

In de namiddag gingen de scholen concreet aan de slag. Ze gingen in gesprek met coaches die met hen bekeken welke acties passen binnen hun school, waar hun gebouwen zich toe lenen, hoe hun leerlingen actief engagement kunnen opnemen rond voeding, energie, mobiliteit, consumptie, afval … binnen, maar ook buiten hun schoolmuren.

Dankjewel aan alle partners: de dienst onderwijs, Energieke Scholen, MOS, Rikolto, Leuven 2030 en SOM. Ook aan alle ankerpunten, standhouders en workshopgevers een DIKKE merci. We blijven jullie connecteren met het onderwijsveld en zorgen samen voor die klimaatneutrale stad! Op naar 2030!

Bekijk hier het filmpje:

Aftermovie SCH2030L