HERBEKIJK HET INFOMOMENT VAN 8 JUNI OVER HET TRAJECT VAN DE KLIMAATBENDE - voor alle Leuvense lagere scholen - starring: Ann Thienpont van MOS >>>

Voeding

Waarover gaat het?

Appels uit Zuid-Afrika of aardbeien putje winter. Alles is mogelijk, waar en wanneer je er maar zin in hebt! Maar sta je ooit stil bij het aantal kilometers dat ons voedsel aflegt vooraleer het op ons bord belandt? Zowel de productie, de opslag, de verwerking, als het transport van voedsel heeft een enorme impact op het milieu. Met het thema ‘duurzame voeding’ willen we dan ook broodnodige aandacht vestigen op het bewust omgaan met voedsel, het leren eten binnen de grenzen van de planeet.

Enkele voorbeelden van acties rond duurzame voeding op school: organiseren van een wekelijkse veggiedag, deelnemen aan de week van de duurzame voeding, een fair trade winkeltje op school, een bezoek brengen aan een lokale bioboerderij, maar ook het cateringaanbod van de school onder de loep nemen behoort tot de mogelijkheden.

Door lokale, duurzame voeding te kopen draagt jouw school bij aan duurzame en verbeterde voedsel- en landbouwsystemen en verantwoorde consumptie en productie. Bovendien bevordert jouw school lokale tewerkstelling en hoeven bestelwagens geen lange afstanden af te leggen wat een gezondere leefomgeving tot gevolg heeft.  Ook door fair trade te kopen draagt jouw school bij aan een eerlijke wereld.