Schrijf je in op de nieuwsbrief van Leuven voor Scholen! Klik op het pijltje rechts.

Vergroening

Waarover gaat het?

Natuureducatie is een ruim begrip. Wij ondersteunen met tips en materiaal, maar onderzoeken ook graag samen met jullie de mogelijkheden tot ontharding, vergroening en zelfs het openstellen van de speelplaats. Nabijheid tot de natuur heeft veel aangename neveneffecten, bijvoorbeeld op vlak van concentratie, humeur en gezondheid.

Check de actiefiches en de info die gegeven werd op de laatste onderwijsliving en ontdek snel welke mogelijkheden tot financiering o.a. de stad (Groenplaats) en de provincie (Natuur op School) bieden. Wij verbinden ook graag wanneer jullie op zoek zijn naar tips over inclusie, spelprikkels, waterhuishouding, moestuinieren, voedselbosranden, toegankelijkheid, ... School 2030 heeft alle experten binnen en buiten de stad mee aan boord: MOS, MOEV, Velt, het CIK, ...

Check bijvoorbeeld dit handboek gepubliceerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid en het departement Omgeving: Groenblauwe ruimtes als bouwsteen van gezonde en veerkrachtige leefomgevingen. Handboek voor planning, inrichting en beheer. Zorg voor een doordacht plan, voldoende overleg en trekkers en let op de timing voor jullie plannen. Go for it!