Wil jouw school investeren in zonnepanelen? Volg dan het webinar met ECoOB op 18 januari om 20u!

Installeer een dashboard

Waarom?

Onderzoek toont aan dat het in beeld brengen van verbruik en de erop volgende bewustwording, het verbruik kan doen dalen met 3 tot 5%. Door een eenvoudige en speelse weergave van het verbruik wordt de impact bevattelijk. Breng een spelelement in energie-campagnes om de leerlingen meer en blijvend te motiveren.

Hoe?

We bieden een platform aan dat energiegegevens op een scherm (zoals een tv) beschikbaar maakt. Plaats het scherm op een duidelijk zichtbare plaats om zoveel mogelijk leerlingen te bereiken. De meetgegevens komen van meters die al aanwezig zijn, of van meters die Wattness kan installeren (zie andere actie).

Wanneer?

Kies zelf de periode waarin je de campagne op het scherm wil tonen. Wattness zorgt voor voldoende afwisseling in weergave, zodat de inzichten blijven aanzetten tot actie.

Voor wie?

Kinderen en jongeren van alle leeftijden. De meetgegevens kunnen op een aantal niveaus gepresenteerd worden, aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

Aanbieder

Wattness, een project van het Leuvense Statik, een bedrijf dat digitale platformen bouwt en vorig jaar tot klimaatambassadeur verkozen werd.

Kostprijs

Werkt de school al met Energie-ID? Dan kunnen we inhaken op de bestaande meetgegevens. In dat geval geldt een opstartkost van 350 euro + 120 euro per maand in gebruik (excl. btw). De enige vereiste is een scherm (zoals een tv) waaraan een computer met internetaansluiting kan worden gekoppeld. Heeft de school nog geen metingen? Dan kan Wattness de nodige meetapparatuur voorzien (zie andere actie).