Schrijf je in op de nieuwsbrief van Leuven voor Scholen! Klik op het pijltje rechts.

Schrijf mee aan de toekomst van onze planeet!

Waarom?

Roep onze klimaatministers op tot actie!

Europa wil tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen terugdringen, het aandeel hernieuwbare energie verhogen en de energie-efficiëntie verbeteren. Maar die doelen zullen we zeker niet halen met het huidige beleid. 

Hoog tijd voor wat extra motivatie voor onze vier klimaatministers, want met 'grote macht komt grote verantwoordelijkheid'. ( Spiderman, 2002) 

Met een tsunami aan brieven willen we hen op hun verantwoordelijkheid wijzen. Artiesten en schrijvers zochten voor jou naar de juiste woorden en beelden en schreven een brief aan onze klimaatministers. Kies een brief, verstuur die naar onze klimaatministers en laat jouw stem horen. 

Onder andere cabaretier Wouter Deprez, presentatrice Gloria Monserez, dichter Delphine Lecompte, acteur Peter De Graef, componist Bernard Foccroulle, en woordkunstenaar Hind Eljadid zullen voor de woorden zorgen. Hilde Smeesters, bekend als kinderboekenschrijfster Mathilda Masters, zal een brief op maat van kinderen schrijven.

Hoe?

Verstuur je brief tijdens de schrijfmarathon in de plantenpop-up van Spore Nursery in de 30CC/Schouwburg. Artiesten komen er hun brief voorstellen en Cirkus in Beweging zorgt voor verrassingsacts.

Van 20 tot 23 april zal je de brief ook kunnen versturen via deze website.