Schrijf je in voor de onderwijsliving! Escape room, stadssafari & lekkere lunch.

Ik zie wat jij niet ziet - schrijf een nieuw verhaal met afval

Waarom?

Schrijf een nieuw verhaal met afval – ontwikkeld door Fostplus met de steun van het Vlaams Gewest en Djapo

Ga actiegericht aan de slag rond afval- en materialenbeheer en geef je leerlingen de nodige tools om duurzame keuzes te maken.

Inhoud:

  • wat is duurzaam afval- en materialenbeheer en waarom is het belangrijk?
  • hoe kan je op school werken aan duurzaam afval- en materialenbeheer?

Een educatief aanbod voor het secundair onderwijs om actiegericht aan de slag te gaan rond duurzaam afval- en materialenbeheer. Het aanbod bestaat uit zowel downloadbare lesvoorbereidingen als hulp en begeleiding op maat. Aan de hand van de vragen wat, waarom en hoe geeft dit achtergronddossier je de nodige inhoudelijke en didactische kennis en inzichten om aan de slag te gaan met de downloadbare lesvoorbereidingen van Ik zie wat jij niet ziet.

Grondstoffen zijn niet oneindig en het verwerken ervan tot producten kost veel energie . Afval heeft meer levens dan je denkt. We kunnen er dan ook nieuwe en positieve verhalen mee schrijven binnen de circulaire economie.

GRATIS VORMING OP 18 MEI, om 13.30u in maakleerplek. Wie kan?

Tijdens deze nascholing krijg je tools in handen om nadien zelfstandig een actiegericht project op te zetten met je leerlingen. Wat mag je verwachten?

- Illustratie van enkele werkvormen

- Praktische lessuggesties voor een concrete invulling van je project

- Voorbeelden en illustraties om thema’s rond duurzaam afval en materialenbeheer op een aantrekkelijke manier te behandelen in je klas

De toegepaste methodiek geeft jongeren eigenaarschap en scherpt hun verantwoordelijkheidszin aan. Door actiegericht te werken, creëer je als leerkracht betrokkenheid en prikkel je jongeren hun nieuwsgierigheid rond dit thema. Je leert hoe je hun creatief en kritisch denkvermogen aanwakkert, zodat ze gaandeweg ontdekken dat ze deel uitmaken van een groter geheel waarbinnen hun gedrag een positieve invloed kan hebben. Aan het einde van dit traject beschikken jouw leerlingen over de nodige tools om nu en in de toekomst duurzame keuzes te maken.

Voor wie?

Secundair onderwijs 1ste – 2de – 3de graad (aparte pakketten per graad)

Aanbieder

Djapo en Fostplus

Meer info

Alle info hier.