Succes met de laatste loodjes & fijne zomer gewenst!

Ga voor een schoolstraat!

Waarom?

Een schoolstraat maakt de omgeving rond de schoolpoort toegankelijker, rustiger en menselijker. Aan de schoolingang wordt het gemotoriseerd verkeer (op uitzondering van nuts- en hulpdiensten) gedurende een halfuur geweerd. Zij parkeren verderop en begeleiden hun kinderen al stappend naar de schooltoegang, net zoals alle andere fietsers en voetgangers die nu alle ruimte kunnen benutten.

Bovendien verbetert ook de luchtkwaliteit in de omgeving aanzienlijk, waardoor ook buurtbewoners kunnen meegenieten van het initiatief. Zo’n kindvriendelijke schoolomgeving is dus ook een gezondere omgeving.

Hoe?

Om het proces in goede banen te leiden, kun je rekenen op de steun van Mobiel 21. De schoolstraat moet een gedragen voorstel zijn door de gemeente, directie, buurtbewoners, ouders, lokale politie en de leerlingen zelf.

-          Het samenbrengen van een trekkersgroep

-          De aankoop van materiaal

-          Het oproepen van vrijwilligers

-          Het organiseren van een feestelijke opening

Wanneer?

Afhankelijk van jullie vraag – van een testcase van een week naar een permanente inrichting

Aanbieder

Meer info

Surf zeker naar paraatvoordeschoolstraat, test het initiatief tijdelijk uit en combineer het met andere intiatieven zoals poolen, een schoolroutekaart of een Aya-campagne om de schoolstraat te versterken. Maak van jouw schoolstraat een succes!