Schrijf je in voor de onderwijsliving! Escape room, stadssafari & lekkere lunch.

Propere kleren: duurzame mode

Waarom?

Ga met deze lesmap (Nederlands én Engels) van MoMu aan de slag om duurzaam na te denken over mode.

Wat is de impact van de kleding die je draagt?

We willen jongeren tools aanreiken om positieve acties te (blijven) ondernemen en hen motiveren om even stil te staan bij hun koopgedrag en de gevolgen ervan. (MoMu-directeur Kaat Debo)

Hoe?

Elk van de vier hoofdstukken in de map – met focus gaande van fast fashion tot ‘closing the loop’ – bevat tips, challenges en voorbeelden die je als houvast kan gebruiken

De hele lesmap is gebruiksvriendelijk en sluit af met een handige bronnenlijst die linkt naar meer video’s, websites en materialen van diverse organisaties om de conversatie levend te houden.

In de map staan zowel Belgische ontwerpers in de spotlights als jong talent. Wat hen verenigt is het streven naar ecologische en eerlijke mode.

Ook legt de lesmap linken met stukken uit de vaste MoMu-collectie en archiefbeelden uit de MoMu-bibliotheek, met enkele revolutionaire ‘upcycling’ designs van Martin Margiela als schoolvoorbeeld. Ook kan je beroep doen op de input van experts: op aanvraag komt een MoMu-gids naar de klas om een workshop te leiden.