o We vinden seizoensgroenten en -fruit lekkerder. Dat blijkt ook uit een onderzoek van KU Leuven. Logisch ook: je eet sowieso verser, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt.
o Door meer lokaal en seizoensgebonden te eten, ontdek je nieuwe en andere soorten. Zo krijg je meer verschillende voedingsstoffen binnen én kan je experimenteren met allerlei nieuwe recepten.
o Fruit en groenten uit de buurt en in het seizoen hebben een lagere ecologische voetafdruk. De producten leggen minder kilometers af van boer tot bord, er zijn geen verwarmde serres nodig, dat betekent minder CO2 én je ondersteunt de lokale economie.
o Seizoensgroenten en -fruit zijn vaak een stuk goedkoper, omdat ze in die periode volop beschikbaar zijn.
o Je kan rond het thema werken door een goede, gerichte actie te organiseren. Laat het thema aan bod komen in de les, plan een uitstap, …
o Doe bijvoorbeeld een smaaktest, maak samen soep, bezoek een lokale CSA boerderij, geef proevertjes op de speelplaats, …
o Bereid je goed voor en verzamel een kerngroep van leerkrachten die zich mee willen engageren om van deze actie een succes te maken.
o Ontdek de actiefiche van GoodFood@School ‘lokaal en seizoensgebonden’