Succes met de laatste loodjes & fijne zomer gewenst!

Oceans are rising: zet de oranje lijn op je schoolgebouw!

Waarom?

OCEANS ARE RISING

School 2030 wil alle Leuvense scholen mee aan boord krijgen van de klimaattrein. Maak jullie engagement zichtbaar en de klimaatcrisis bespreekbaar door de oranje lijn aan te brengen op jullie gebouwen. Let's go! (handleiding voor het zetten van de lijn helemaal onderaan)

Initiatiefnemer Koen Meirlaen is leraar aardrijkskunde en wiskunde op het atheneum in Deinze. Sinds hij als poolambassadeur op Antarctica met eigen ogen de gletsjers zag wegsmelten, liet het probleem hem niet meer los.

"Ik wil de juiste kennis bij de burger krijgen en hen inspireren tot actie."

De leerlingen van SALCO gaven alvast het goede voorbeeld, nadat ze Koen aan het woord hoorden op de kick-off van School 2030.

WARM ALARM

van donderdag 21 tot en met zondag 24 april

Met het stadsbreed programmma Warm Alarm maakt Leuven opnieuw de urgentie van de klimaatcrisis zichtbaar. Maar met Leuven 2030 als belangrijkste partner tonen we ook de kracht van een klimaatneutrale stad. Warm Alarm koppelt een artistiek programma aan straffe lezingen, interessante podcasts, workshops, wandelingen en fietstochten langs inspirerende oplossingen.

Warm Alarm is een initiatief van 30CC. Het programma werd samengesteld door verenigingen uit het Leuvense middenveld, de kunsten-en cultuursector, Leuven 2030 en de KU Leuven. School 2030 programmeert Koen Meirlaen op donderdagavond 21 april en Amor Mundi van Steven Vromman op vrijdagnamiddag voor scholen en 's avonds voor alle burgers.

Hoe?

Doe mee: teken op plak de symbolische zeespiegel (op +2m) en hang de poster of sticker van Warm Alarm op, zo breng je mensen in contact met de website van Oceans are rising: so get informed.

Check hieronder voor de handleiding en de affiche.

Geef ons een seintje en we bezorgen jullie het nodige materiaal en hulp, indien mogelijk.