Wil jouw school investeren in zonnepanelen? Volg dan het webinar met ECoOB op 18 januari om 20u!

26 november - Mee op #Missie Minder

Waarom?

Plastic is een veelzijdig product met een lage productieprijs. Het is nog moeilijk weg te denken uit ons leven. De globale plasticproductie steeg van 1.5 miljoen ton in 1950 tot meer dan 335 miljoen ton in 2016. De helft van het geproduceerde plastic is voor eenmalig gebruik. We spreken dan van wegwerpplastics of single use plastics (SUPs). Heel wat wegwerpplastics komen niet in de recyclage- of afvalstroom terecht, maar belanden in de natuur of dragen bij aan de plastic soep. Daar willen wij iets aan doen! 

Ga je mee op #MissieMinder? Niet toevallig valt deze actiedag in de Europese Week van de Afvalvermindering en op Black Friday. #MissieMinder biedt een antwoord op de koopwoede die samengaat met Black Friday en de afvalberg die erdoor wordt gecreëerd.

Hoe?

  • Organiseer een actie met je school, een klas of een groepje leerlingen. Laat je inspireren door de acties op onze 'soldenlijst' of kom met een eigen actie voor de dag.
  • Registreer je actie en maak kans op een leuke prijs.
  • Maak de actiedag zichtbaar op en rond je school. Gebruik ons campagnemateriaal.
  • Toon dat je meedoet door de actie met de hashtag #MissieMinder te delen op social media en door het #MissieMinder Facebookkader op je profielfoto te plaatsen.

Aanbieder

MOS

Kostprijs

gratis