Succes met de laatste loodjes & fijne zomer gewenst!

Kajakken op de Dijle

Waarom?

Het project is een initiatief van de Leuvense kajakclub KSKCL, Dijlejutters, JCI Leuven vzw, in nauwe samenwerking met talrijke partners binnen maakleerplek, zoals High Tech Lab, Honk vzw, Arktos, Reisburo Roulot, en ook de vzw Leuven 2030.

Het project biedt aan elke bewoner en bezoeker in Leuven de mogelijkheid om gratis te kajakken in ruil voor het opruimen van een stukje van de Vaart (en vanaf 2022 ook de Dijle). We zien dit ook als een hefboom voor extra sport en beweging, en voor een breder engagement. Met het opgeviste afval zouden we ook iets willen ondernemen.

Hoe?

Vanaf oktober 2021 stellen we met de steun van Tofsport Leuven twee makkelijk te bevaren kajaks beschikbaar voor iedereen die zich hiervoor inschrijft. Per gekozen tijdsslot van 90 minuten kan je dan per twee in een duokajak een traject bevaren, terwijl je licht afval (blikjes, flesjes, mondmaskers, plastics,…) verzamelt in een daarvoor voorziene vuilzak met behulp van een afvalgrijper. Op deze manier houden we de Vaart proper, genieten we van de omgeving, en ondertussen doen we aan sport.

Wanneer?

Onthaal bij de Maakleerplek op woensdag door Honk vzw en op vrijdag door Arktos.